Wat wil je lichaam jou vertellen?

 

"Ik wil mezelf zijn en doen waar ik goed in ben"

 

Als je zintuigen altijd aan staan en je emmer zit al erg vol dan is elke prikkel gewoon teveel voor je. Je kan de prikkels gewoonweg niet meer verwerken.

Je ervaart allerlei klachten fysiek en mentaal. Je lichaam geeft aan dat je rust nodig hebt.

Maar hoe dan?

Je lichaam en onderbewustzijn weten precies wat jij op dit moment nodig hebt, al ben je hier zelf nog niet altijd van bewust.

We gaan onderzoeken wat je uiteindelijke doel en verlangen is. Dat word de focus. Daarna gaan we stap voor stap je balast van jou opspeuren en integreren zodat je systeem steeds "opgeruimder" word. Je voelt steeds meer rust in je lichaam en je hoofd. En je gaat steeds meer anders naar dingen kijken. Het is een proces die je steeds weer dichter naar je zelf brengt. Je voelt je krachtiger en kalmer, de prikkels in je omgeving kan je steeds beter aan. 

Ik geloof voor 100% dat je alles al in je hebt zitten, Je mag dit zelf gaan ervaren en ontdekken.

 

Hoe ontstaat een onverwerkte emotie dan?


We maken van alles mee in ons leven heen. De ene ervaring maakt meer indruk als de ander. Maar vaak zijn we ervaringen vergeten of hebben we verdrongen.

Ook veel ervaringen die je meemaakt als baby of als kind hebben veel invloed. Omdat de linker en de rechter hersenhelft nog in ontwikkeling zijn.

Om een emotie goed te verwerken is een brug nodig tussen deze twee hersenhelfte deze is pas rond de 7de levensjaar ontwikkeld.

Een baby of kind ervaart iets maar kan het nog niet beredeneren zoals een volwassen persoon dit kan. Ze voelen super veel maar de emotie die er bij hoort kunnen ze niet plaatsen. Of ze pikken veel op van de ouders of omgeving. Soms kunnen kleine situaties al veel invloed uitoefenen in het leven van nu. Situaties waarvan je ze helemaal niet meer weet omdat je ze klein was.

Maar je onderbewustzijn wel. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties kunnen fysiek en mentaal disbalans geven. 

Of ze beperken in je dagelijkse doen of gedrag. Je snapt vaak niet waar waarom je iets niet wil of bepaalde gedragingen hebt?

Je herkent vaak een onverwerkte emotie aan dat je bijvoorbeeld heel boos om iets kleins dat je denkt dit was geen normale reactie. De situatie is een trigger van een eerdere onverwerkte emotie, je onderbewustzijn herkent dit wel.

Waarom reageer je dan zo?

 

Gedrag kan je zien als een symptoom. Waarom doe je wat je doet? Waarom kan je soms net niet de drempel over, wat houdt je tegen? Waarom raakt een bepaald onderwerp je zo erg? Dit heeft vaak te maken met onverwerkte emoties van jezelf of wat je zelfs al meekrijgt en draagt van je voorouders.

Je wordt in je leven gevormd vanaf het moment dat je in de buik van je moeder zit door de emoties van je moeder, de belevingen opvoeders, omgeving, en overtuigingen. Hieruit ontstaat je gedrag, het vormt je. Het is vaak niet wie je "bent" .
Wie je bent zit verstopt onder veel lagen die je in de levensjaren "opbouwt".

De overwerkte emoties blijven invloed uitoefenen in je systeem, en zorgen voor een disbalans. Het blijft doorwerken als een stoorzender, en je ervaart klachten mentaal zowel fysiek.

Je lichaam is een complex iets, want ieder mens is uniek en iedereen heeft een andere geschiedenis.
En dit draag je allemaal mee, bewust en onbewust.
 

Een onverwerkte emotie kan invloed uitoefenen op:

* Gedrag, je wilt het één maar doet het ander. Vaak heb je geen idee waar het vandaan komt, maar het het blokkeert wat je eigenlijk graag zou willen doen. 

* Ongewenste gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, faalangst, verdriet en boosheid.

* Of je ervaart fysieke klachten zoals migraine, hoofdpijn, buikpijn, lusteloosheid, spanning, allergieën, slaapproblemen, eczeem, burn-out of andere chronische klachten.

Dit zijn maar een aantal klachten die specifiek benoemt zijn, soms ervaar je "vage" klachten die je niet kan benoemen. 

Je lichaam kan op allerlei manieren iets zichtbaar maken.

Door de onverwerkte emoties te benoemen  en te integreren belasten ze je systeem niet meer, er ontstaat weer ruimte en dit ervaar je als een opgelucht gevoel, Je gaat de wereld steeds anders bekijken, en je gaat stappen nemen die je eerst niet voor mogelijk hebt gehouden.

Wil jij onverwerkte emoties loslaten en jezelf helen? Zodat je weer mag groeien zodat je weer vrij voelt om te leven?

 

 

Een heel bijzonder consult kost 70,- inclusief btw