Stressmodus aan/uit

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 08:28

Wat ik zo vreemd vind is dat alles in de wereld omgedraaid is. Goed word gezien als fout en fout word gezien als goed? Maar wie weet nog wel wat goed is en wat fout? Alles is een grote chaos in de wereld zo lijkt het. Dit is heel verwarrend en geeft onrust. Vooral nu zoveel mensen zich onveilig voelen. Je word overspoeld door angsten in je omgeving, zelfs van bekende mensen in je omgeving waarvan je het niet verwacht. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal en ziet en gelooft zijn eigen waarheid.

Dit kan allemaal super overweldigend zijn. We worden even goed door elkaar geschud. Ik zie het dan voor me als zon bol met sneeuw erin die je schud. Het is chaos en dan is het maar de vraag hoe het allemaal weer terug valt. Welke kant gaan we op wat gaat er gebeuren?

Veel kijken naar de buitenwereld en wijzen met de vinger naar elkaar. Veel kijken naar zichzelf wat kan ik doen? Zoveel tegenstrijdige verhalen, zoveel mooie verhalen. Vrijheid geven we de vrijheid zomaar weg of ervaar jij wel de vrijheid.

We maken samen de wereld en iedereen ziet de wereld door de eigen ogen. Jij ziet niet wat je ouders zien, ik zie niet wat zij zien. Iedereen heeft een ander beeld van de wereld. Het heeft met zoveel factoren te maken wat je ooit hebt meegemaakt in je leven. Maar ook wat je bij je draagt van de vorige generaties. 

Voor de meeste die dit lezen, zijn twee generaties terug in oorlog geweest. De mensen die de oudste generatie zijn weten dit nog precies als de dag van gister en de kinderen ervan ook en zo volgt elke generatie. De kinderen dragen de lasten van hun voorouders of ze nu willen of niet.  Die angsten zitten gewoon nog in de systemen van de ouderen en word doorgeven aan de volgende. Wat we nu meemaken is ook een bijzondere tijd, misschien een flashback van de ouderen. De onrust, onzekerheid en de angst. Het is een trigger om iets aan te wakkeren in je systeem. Je systeem resoneert hierop omdat het ergens aanwezig is bewust of onbewust. Maar ook andere pijnen van je voorouders maar van je zelf kunnen omhoog komen, nu maar ook door andere triggers. Waar je vaak niet op zit te wachten maar wat wel gebeurd. 

Als jij die angst ervaart gaat je lichaam in een stressmodus, vlucht of vecht. Alles in je systeem gaat zo werken of je nu wil of niet. Maar als je nu al zo lange tijd in angst leeft en je lichaam al zo lang aangeeft dat het wil vluchten. Ben je uitgeput. Heel je immuunsysteem reageert hier ook op. De bedoeling van stress is een korte vlucht reactie, en daarna heeft je lichaam weer tijd nodig om te herstellen.

Maar als je al langere tijd in die stressmodus zit en niet alleen door de situatie hoe dit er nu is. Functioneert je lichaam en geest niet zoals het zou moeten. Je lichaam heeft een zelf herstellend vermogen, en is super sterk wij denken vaak van niet. Als je begrijpt dat een klacht of gedrag een symptoom is van een onderliggend probleem, en als je het probleem opspeurt en deze "integreert" is de lading ervan af en werkt dit niet meer door als een stoorzender. Dit hoef je niet zelf te kunnen er staan super veel NEI ers klaar om je hiermee te helpen, of misschien een andere coaching/therapie vorm. Kijk wat voor jou goed voelt. Maak de keuze en neem de stap. Ik heb ook die keuze gemaakt en ik ben daar super blij om.

Wil jij die stap nemen voor jezelf niemand anders doet dit voor je dat weet je. Schoon nu je systeem op van alles wat je 'belast' en maak van je last je kracht.  In 4 maanden tijd gaan we we toewerken naar je gewenste doel.

 

Wil jij je last kwijt wat je niet meer dient en gewoon je eigen leven hebben. Heb je weer rust en ontspanning nodig?

Ben ik de coach voor jou?   contact met mij op

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.