Waar kies jij voor?

Gepubliceerd op 2 maart 2021 om 19:37

Ik vind keuzevrijheid super belangrijk, voor mijzelf maar ook voor dieren. Iedereen verdiend het om de vrijheid te hebben om te mogen kiezen.

Wel een toepasselijk onderwerp nu met de verkiezingen in het vooruit zicht, maar daar ga ik het niet over hebben.

Ik geef mensen les over het welzijn van honden, en hoe belangrijk het voor een hond is om te mogen kiezen. Krijgen ze deze vrijheid niet kan het heel veel stress opleveren. Ze worden beperkt in het hond zijn en daardoor ontstaan er vaak gedragsproblemen. Worden honden begrepen in het natuurlijke honden gedrag en mogen ze keuzes hebben verdwijnen problemen vaak als sneeuw voor de zon.

En ik denk dat het een logisch verhaal is voor ieder levende wezen, we weten op dit moment heel goed hoe het is hoe je bepekt word in je vrijheid en de keuzes die je wil maken. Het zorgt voor stress en onmacht, met als resultaat gedragsveranderingen en gedragsproblemen.

Je mag keuzes maken over hele andere onderwerpen als dat je normaal doet, je word wakker geschud. Je kijkt naar je omgeving maar iedereen heeft een andere mening en een andere keuze wat hij/zij wil maken. We worden gedwongen om als unieke wezen je wegen keuze te maken, welke waarheid voelt voor jou als keuze, welke weg wil je gaan.

Ik ben trots op de mensen die ondanks alle blokkades op de weg toch weer een keuze hebben gemaakt om een andere weg in te gaan, om te overleven. Super creatieve ideeën zijn er ontstaan. Het is ze niet makkelijk gemaakt maar toch hebben ze een keuze gemaakt.

Een keuze hoe ze met iets omgaan, kiezen ze voor het leven? Kiezen ze voor het ene lichtpuntje ver aan de horizon? 

We zien nu hoe kostbaar ons leven is en hoe waardevol onze vrijheid is. Hoe waardevol onze stem is en wat we er mee willen zeggen.

We zijn allemaal op zoek in de chaos naar verbinding met elkaar, opzoek naar het leven. Op zoek naar het lichtpuntje aan de horizon. Waar kies je voor in je leven? Weet dat je altijd een keuze hebt.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.