Ik voel ik voel wat jij niet voelt.

Gepubliceerd op 15 maart 2021 om 15:59

Als kind zag en voelde je veel, van jezelf maar ook van anderen. Hier was je misschien helemaal niet van bewust? Je zei iets tegen een ander kindje erover en je kreeg een snauw terug. Ook bij volwassen kon je precies de vinger op de zere plek leggen, of je stelde kritische vragen en gaf opmerkingen. "niet zo bijdehand jongedame" was vaak het antwoord.

Je geloofde wat de ander zei, je kreeg feedback in een reactie of antwoord. Jij voelde en zag dit toch zo?? Is er iets mis met mij? Je begint steeds meer aan jezelf te twijfelen, alle mensen zeggen dit toch tegen mij. Spelen word steeds moeilijker, jij denkt heel iets anders dan een ander kindje of de spelregels kloppen niet voor je gevoel. 

Je voelt je vaak afgewezen en teleurgesteld, waarom mag ik niet mee doen, waarom word ik niet gevraagd. Je leert jezelf allerlei technieken aan, zodat anderen maar geen 'last' hebben van jou, je eigen mening is niet belangrijk. Je observeert de ander en doet dat ook maar, al voelt het helemaal niet zoals jij het zou willen, maar wat ik vind is niet goed. Je doet er alles aan om maar onzichtbaar te zijn.. Hey maar waar is die krachtig en mooi meisje gebleven?

Je kan dit super lang volhouden tot je op een gegeven moment op een punt komt van ,hey! Soms pas als je zelf mama bent, je ziet jezelf terug in je kinderen . Je ziet de intelligentie, je hoort de slimme opmerkingen. Je hoort hoeveel inzichten en slimme verbanden je kinderen kunnen leggen.

Het voelt voor jou als normaal, totdat je kind thuiskomt en niet lekker in zijn vel zit. Je kinderen lopen tegen dezelfde problemen aan als jijzelf. Ze spiegelen je in oude stukken, en nee dit is niet altijd even prettig. Maar jij weet wel hoe je er niet mee wil gaan, je weet supergoed hoe er wel mee om gegaan moet worden. Er ontstaat bij jouzelf ook een stukje heling en je ontvangt allerlei inzichten.

* Inzichten zoals dat ieder mens uniek is.

* ieder zijn eigen mag zijn.

* iedereen verbinding wil en hiernaar op zoek is

* iedereen zijn eigen pijnen heeft en dit niet voor de ander hoeft op te lossen, het is zijn eigen puzzel.

* Ieder mens zijn eigen kwaliteiten heeft gekregen en mag inzetten, omdat we gewoon allemaal verschillend zijn.

En zo kan ik wel even doorgaan. 

Jij mag je kwaliteiten en je gave inzetten om iets te doen in deze wereld. Wij zijn gewoon allemaal verschillend en daarom horen we bij elkaar omdat we allemaal een puzzelstukje zijn in het geheel, het heel zijn.

Wat je meegemaakt heb of wat je bij je draagt is niet wie je bent, diep van binnen zit het meisje dat gezien en gehoord mag worden want daar wacht ze al super lang op!!

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.