Gedachten

Gepubliceerd op 10 april 2021 om 17:35

Je het het vast wel de eeuwige gedachtestroom. Er hoeft ochtend maar 1 lichtstraaltje in je oog te schijnen, en je hersenen staan op aan. Ik heb zelf altijd het idee dat ik de gehele dag aan het creëren ben. Nieuwe ideeën en inspiratie, ik denk ja dat is het en ga het dan gelijk opschrijven zodat ik het kan uitvoeren. Maar een dag later kan het al zijn dat het helemaal niet meer is wat ik er van verwachte. Het is alweer oud, en de prikkel is ervan af, terwijl het de dag ervoor nog zo geweldig voelde. Waarom vraag ik me steeds af. Waarom kan ik gewoon iets doen wat ik bedenk, gewoon het super idee uitvoeren. Het zijn echt een geweldig ideeën. 

Het liefste doe ik ook gewoon alles tegelijk. In mijn hoofd gaat dat gemakkelijk. Ik ben mama van nog jongere kinderen, ik ben werkzaam als coach voor de mens, ik ben werkzaam als dierencoach, ik ben werkzaam op de administratie bij het bedrijf van mijn man, ik volg tussendoor nog jaaropleidingen en een aantal cursussen en pas hebben we ook nog een puppy erbij gekregen ( bij de stapel dieren die we al rond hebben lopen) In mijn hoofd gaat het altijd goed maar de uitvoering vergt toch wel de enige inspanning. Maar ik heb een erg afwisselend en leuk leven, waar ik veel voldoening uithaal. Bij ons is het nooit saai.

Mijn moeder wees mij er later op dat het misschien best veel was, en ik dacht misschien heeft ze wel gelijk. Maar toch gebeurd het elke keer maar weer. Vaak ben je ook met iemand samen die tegen je kan zeggen: "Zou je dat wel doen? Misschien is het een beetje veel allemaal."  Maar ik ben samen met een persoon die net zo is als ik, een gezellige boel zeg maar. Samen verzinnen we zoveel om te doen, we verzetten nog net geen bergen. 

Maar soms heb ik ook ruzie met mijn gedachten en baal ik ervan dat ik het wel kan bedenken maar alles anders gaat zoals ik zou willen. Ik begin dan weer met iets anders terwijl het zonde is van het andere idee. Maar de energie is eruit en ik kan het niet meer geven wat het zou moeten krijgen. Ik vind het ook super knap als iemand de focus kan houden op 1 en hetzelfde. Ik hou van nieuwe prikkels en nieuwe ideeën maken, kort en krachtig en daarna loslaten en het idee de wereld inbrengen. 

Gelukkig kan ik in het coachen wel de voldoening vinden. Elk consult is weer anders, ieder mens en situatie is uniek. En zo ook de klacht die ervaren word. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en ik hoop dat ik nog veel bijzondere en mooie ideeën mag ontwikkelen.

Herken jij je hierin? Reflecteer jezelf en ontdek jou kracht. Leg de lat niet te hoog en meet je vooral niet met anderen. Er is maar 1 persoon zoals jij, met eigen kwaliteiten en gaven. Gelukkig lijken we niet allemaal op elkaar.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.