Slaapwandelen

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 11:21

 

Wie ben ik nu eigenlijk? Denk je hier ook wel eens over na?

Het voelt misschien een beetje dat je wakker word en tot het besef komt van huh wat ben ik nu eigenlijk aan het doen?

Ik deed vroeger vaak slaapwandelen. Ik ging naar beneden toe en alle lichten moesten aan, ik zette de tv aan en ging op de bank zitten. Toen ik jonger was had je nog testbeeld, jaja zo oud ben ik al. Dat was een vaststaand beeld met kleurtjes en een pieptoon. Er was niet 24 uur per dag tv. Maar goed terug te komen op het slaapwandelen.

Ik deed vaak precies dezelfde handelingen omdat mijn lichaam dit kende, je lichaam staat nog op de automatische piloot en je doet dingen die je elke dag doet. En soms moest ik erbij huilen omdat ik me vader en moeder kwijt was. En toen ineens kwam het besef, HUH wat ben ik nu aan het doen?? Ik keek op de klok en zag de tijd: 00:30 en dacht onee mijn ouders liggen gewoon op bed. Even boven checken en ja hoor die sliepen gewoon.

En zo doe je dagelijks dingen, gewoon op de automatische piloot, je lichaam weet precies wat er van hem verwacht word. En door een ziekte, traumatische ervaring of andere diepe ervaring kan je wakker schudden.

Je denkt dan als je schrik geland is waar ben ik mee bezig? Of waarom doe ik dit eigenlijk zo.

Sommige mensen hebben dit van nature al, die voelen aan dat er ergens iets wringt en gaan dan op onderzoek uit. Maar vaak moet je pijn eerst heel erg zijn voordat je op dit punt terecht komt.

Hoe erg moet je pijn zijn?

Als je weet hoe jezelf in elkaar zit kan je ook dingen anders gaan doen, of anders aanpakken. 

Wanneer word jij wakker, wanneer ga jij de shift maken?

Doe mee met Hsp Intensive


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.